Conferenties

Cleveringa Lezing en Workshop 2012: "The Development of the Image of Children and Family in Children’s Literature" (Tuesday 13 november 2012)

Elk jaar in november organiseert het Nederlands-Vlaams Instituut in Cairo een Cleveringa lezing, ter nagedachtenis van de Leidse hoogleraar prof. Rudolph Cleveringa, die in de Tweede Wereldoorlog het motto van de Universiteit Leiden (Praesidium Libertatis) hoog hield door publiekelijk aan te klagen dat joodse collega’s Berufsverbot kregen van de bezetter.


Fiets Seminar – Donderdag 18 oktober 2012

Het Nederlands-Vlaams Instituut in Cairo is verheugd de fietsseminar te kunnen aankondigen die op 18 oktober georganiseerd wordt in samenwerking met de Nederlandse Ambassade en The Green Arm, onderdeel van de Egyptische NGO Nahdet al-Mahrousa. Nederland staat wereldwijd bekend als een pionier in het uitwerken van een positief fietsbeleid, met een uitgebreide infrastructuur om onder andere het verkeer in binnensteden te ontlasten.


Islam, Citizenship and the New Media - update: 25.08.2015

De meest recente publicatie van het onderzoeksproject Islamic Actors and their Discourses in the Public Domain: Islamic Preaching and the New Media kan online  worden geraadpleegd. Met bijdrage van o.a Andrew Jan, Willemijn Wilgenhof, Ashraf El Sherif, Tessa de Vries, Asiem El Difraoui, Leoni Abel Mbaya Lo and Ismail Alexandrani.