Algemene Informatie

Het NVIC biedt regelmatig cursussen Nederlands aan voor anderstaligen. Deze cursussen hebben als doel de studenten te voorzien van taalvaardigheden die ze in het dagelijkse leven kunnen gebruiken. Daarom zult u het merendeel van uw tijd besteden met het oefenen van de taal zodat u kunt communiceren met Nederlandstaligen.

Testen en certificaat

Dagelijks werk en huiswerk zullen beoordeeld worden doorheen de cursus en er zal een test afgenomen worden na elk niveau. Uw punten en testresultaten zullen de docent helpen te beslissen als u kunt overgaan naar het volgende niveau of als u nog meer oefening nodig hebt in uw huidig niveau. Aan het einde van de cursus wordt een certificaat gegeven aan alle studenten. Deze certificaten hebben echter geen officiёle waarde in Nederland.


Taal

De lessen worden gedoceerd in het Engels dus een goede kennis van zowel gesproken als geschreven Engels is noodzakelijk om de lessen bij te wonen. Indien nodig kan het instituut mensen weigeren die de Engelse taal niet voldoende beheersen.

Inschrijfgeld

Inschrijvingen kosten 950 EGP, al het gebruikte materiaal is hierbij inbegrepen.

Het aantal niveaus is afhankelijk van de vraag. Het minimum aantal studenten vereist voor een niveau is 8, het maximum aantal is 15. Zijn er onvoldoende studenten dan wordt het inschrijfgeld direct teruggegeven aan de studenten.

Data

De lessen bestaan uit verschillende niveaus. Elk niveau duurt 10 weken (40 uren), het eindexamen inbegrepen. De docent beslist over eventuele wijzigingen in het rooster omwille van nationale of religieuze feestdagen.

We proberen 3 cursussen per jaar aan te bieden: januari - maart, april - juni, september - december. Tijdens de zomermaanden juli en augustus zijn er geen lessen.

Voor meer informatie over data, rooster en registratie, klik hier.


Links

Een handige link voor zij die Nederlands willen leren: grammatica E-boeken in verschillende vertalingen, waaronder Arabisch.

www.dutchgrammar.org

 
Laatst Gewijzigd: 10-05-2016